Dag 7 och 8

Här kommer en liten summering utav de båda dagarna eftersom att det var rätt fullt upp igår måste jag säga, Gårdagen var helt okej faktiskt, vi shoppade runt om i Oxford och bara umgicks. Vi besökte även ett väldigt gammalt slott i centrala Oxford. Stundtals riktigt maffigt måste jag säga. Vi fick höra väldigt mycket gammal historia om slottet och en guide visade oss runt där inne. Vår lärare Simon skulle även ha varit med på rundturen men eftersom att hans syster hade varit med i någon slags olycka så närvarade han inte. Får hoppas det inte var något allvarligt med henne och att Simon kan vara tillbaka på måndag för han var verkligen super trevlig och social.


Ingången på slottet
Kvällen tillbringade vi senare i Albertpark med fotboll och lite olika aktiviteter, rätt nice ändå måste jag säga även om det inte låter så. Värt att tillägga är också att Erik anslöt oss under dagen så det var väldigt kul att träffa honom och få se ett nytt ansikte. Inte för att Sofia eller Mikaela hade gjort något som hälst fel eller så , de var synd att de behövde åka hem men roligt att Erik kunde komma.

1Idag(söndag) har varit annorlunda men fortfarande super rolig. Det är ju nämligen min födelsedag idag och allt så det kändes underligt att vakna i England på morgonen och känna att man fyllde år men att man inte var hemma. Men efter frukost begav vi oss till bussen för att åka till London så då försvann de känslorna ganska fort och man började komma in mer i själva tänkandet runt resan. Och kan bara säga att ojojoj vilken stad London är!Sjukt vackra hus och byggnader fanns det, men även enormt mycket människor!Vi åkte på bussen i 3 timmar medhanns en guide pratade nästan hela tiden om vad det var vi såg och så. Sen fanns även tid för shopping så jag fick med mig en riktigt snygg tröja, nästan i stil med en oversize tröja.Dagen kommer att avslutas med att jag förmodligen finslipar lite på vår presentation som vi har på måndag och sen lirar lite COD med Mike.

En känd byggnad, kunde ej rotera den

 
Även här en känd byggnad


Bigg Ben , och tror det stavas så :)


Dag 6

Kan börja meddela att Tom får fint och han kan prata igen! Det var extremt roligt så länge det varade och det var verkligen sann skadeglädje måste jag säga. Idag har vi varit i skolan  och vi har börjat med ett projekt som heter Oxford Project och det går ut på att vi ska prata och berätta om en valfri byggnad i Oxford. Min grupp valde att arbeta med New Collage som är ett väldigt stort Collage som ligger ganska centralt i Oxford. De flesta känner nog till skolan med anledning utav att vissa delar utav skolan i Harry potter filmerna utspelar sig där.

Vi fick även en genomgång och närmare information om vad den judiska tron består utav och hur den fungerar och så. Måste faktiskt säga att det var ganska intressant även om det kanske inte låter som det. Jag lyckades även hitta turkosa ringar till Emma som jag tog kort på och skickade till henne för att se om det var något i stil med det hon hade tänkt sig


ringarna jag tittade på till emma

Efter att ha letat lunchställe i ungefär en halvtimme så valde jag och Julia att äta på ett café där de serverade riktigt goda mackor. Riktigt mumsiga var det faktiskt! Senare på kvällen tog vi och åkte bussen till våran lärares lägenhet för att titta på fotbollen vilket var riktigt roligt förutom att det var en ganska dåligt match som var helt mållös. Senare på kvällen när vi skulle hem så regnade det riktigt mycket men som tur var så skulle vi ju ändå åka buss hem. Så efter ungefär 45 minuter från att vi lämnade Simons lägenhet var vi hemma i lilla mysig lägenheten Abingdon.

hemma hos simon


hemma hos simon


Dag 5

Sjukt slitna som vanligt och om inte mer idag eftersom att vi valde att gå upp tidigare så vi skulle hinna till skolan. Det känns som att en timmes skillnad med tid och sådär känns som att det blir stor förändring med sömnen fast det egentligen inte påverkar det ett smack. Men har i alla fall kommit på att jag ska försöka skriva på dagen eller i alla fall innan det är dags att gå och lägga sig eftersom att det är ganska jobbigt att sitta i mörkret och skriva medhanns Tom och Henke ligger och snarkar i takt.

Dagen idag har som vanligt bestått av lektioner. Idag hade vi lektioner från 9 till ungefär 3. Vi blev bland annat uppdelade i grupper och fick som uppgift att göra en egen rapplåt på engelska. Det gick faktiskt förvånansvärt bra tycker jag. Vi lyckades få ihop en riktigt bra text med ungefär 30 rader eller så. Bra jobbat team Mattias!

Efter lektionerna begav vi oss christ church university för att titta på en av Oxfords absolut största universitet. Man skulle kunna jämföra det med slottet i Harry Potter. Men i själva verket har det ingen koppling alls till filmen utan det finns ett annat universitet i Oxford som man faktiskt har använd till vissa delar utav Harry Potter.Eftersom att vi inte lyckades få tag på någon Guide till rundturen så fick våran engelska lärare Sofia rycka in, och jag måste faktiskt säga att hon gjorde ett väldig bra jobb!

I bakgrunden kan ni se innegården utav skolan.

 
Matsalen på skolan.


Bild tagen innifrån det innre området.

Skolan är byggd på ett sånt sätt att du som elev ska kunna gömma dig och känna dig trygg inne på själva uteplatserna. Anledningen till det är att för länge sedan när skolan först öppnande tror jag det var så vart det gräl med människorna i området och vid ett tillfälle dödades det till och med några elever. Så därför är skolan bygd på det här sättet att den kan skydda sina elever som är på insidan väldigt bra. Nästan som en borg skulle man kunna säga.

Efter det tillbringade vi ett par timmar i Oxford center men var riktigt besviken när jag skulle beställa en milkshake med vanlig naturell vanlig smak, en helt vanlig en liksom utan lull lull. Grejen är att killen i kassan säger att de inte serverar milkshake med den smaken utan bara med choklad och jordgubb och massa skit. Shame on MC !

Kvällen tillbringades senare i Albert park där vi  hade lite frågesport och sådär. Väldigt roligt faktiskt hade vi. Men det roligaste men ändå tråkiga var när vi skulle gå hem från parken. Jag, Tom och Henke satte oss i en riktigt mörk buske för att skrämma Niklas och lite folk som kom gående på vägen. När dom är precis bredvid oss så hoppar vi fram ur buskarna och slänger oss mot dom och skriker allt vad vi kan. Självklart blev de riktigt rädda eftersom att de inte hade en aning om att vi var där. Men det roliga var att Nicklas reagerade riktigt snabbt på att vi flög ur buskarna så han slängde upp en rak höger mot de som han trodde var ett rån eller nått. Hans hand träffade ganska hårt tom rakt i ansiktet. Tom fick väldigt svårt att prata och mumlade bara en massa när vi gick hem, tror det var väldigt länge sedan jag skrattade så mycket!, Visst det var inte snällt av oss att skratta eftersom att tom fick väldigt ont och knappt kunde öppna munnen. Men det lät och såg så extremt roligt ut så det var svårt att hålla sig.

Men får verkligen hoppas att Tom mår bättre i morgon och att han kan prata normalt också!!:)


Dag 4

Dagen har bjudit på väldigt intressanta saker och mycket roligt har skett. Dagen började i alla fall med att vi åkte till skolan som vanligt och även idag tog det väldigt lång tid med bussen, och eftersom att jag, Henke och Tom har försökt se till att vi ska kunna sova så länge som möjligt så har vi tagit den senaste bussen in till Oxford. Men idag visade det sig att vi inte kan göra det längre för vi kommer aldrig hinna i tid till starten utan vi kommer komma  ett par minuter sent varje dag. Därför har vi bestämt att vi ska ta en tidigare buss i morgon så att vi garanterat kommer komma i tid.

Dagen har varit ganska uppdelad idag eftersom att vi hade lektioner fram till 12. Efter lektionerna väntade tåg 2 timmar för att komma fram till något som heter Saab sea-eye. Det är en del utav Saab som jobbar med undervattensfarkoster, värt att nämna är att alla farkoster är obemannade och används väldigt ofta till att titta på oljelednigar för att se om de är hela och så. Vi fick möjligheten att provköra en utav dessa farkoster så det tackade man ju självklart inte nej till.  Själva styrningen fungerade ungefär som en jättestor x-box dosa och själva körningen påminde om ett spel. Besöket varade i ungefär 1 timme, vilket några utav de som var med på besöket tyckte var ganska kort med tanke på att det tog oss ungefär 2 timmar att ta oss dit. Själv tyckte jag att det var alldeles lagom, inte för mycket för att man ska somna men fortfarande inte för lite för att man inte skulle få någon information men inte redan viste.
Den här robboten var det vi körde och de pratade om !

 
Kvällen tillbringades sedan med Sebastian and Co. Vi gled runt och utforskade Abbingdons gator en aning och sebbe hittade även en gigantisk chipps påse som jag kommer lägga upp lite senare när jag fått bilderna av Alexander.

I morgon väntar en presentation av ett företag och en produkt som vi har utvecklat under våran väntetid på tåget idag. Så den ska jag beskriva mer noga för er i morgon.


Dag 3

Nu börjar jag skriva i realtid och kommer försöka uppdatera varje kväll om det går så ni har något nytt att läsa innan ni går till sängs. Dagen idag började som de andra dagarna , uppgång dusch och en riktigt onyttig frukost. Som sagt så ska jag försöka ta kort på maten vi får och sådär för att visa vad det består av. Dock så menar jag inget dumt mot våran värdfamilj utan jag menar bara att engelsk mat är så mycket onyttigare och ja helt enkel konstigare än den vi äter i Sverige. Men som tur är så finns det gigantiska baguetter att köpa för ungefär 25 kronor som du lätt kan äta till lunch och klara dig på fram tills lunch på. En liknande macka i sverige skulle förmodligen kosta runt 60 kr + så priserna i England är faktiskt bättre än vad jag trodde de skulle varaJ

 

Nu åter till vad vi har gjort idag, vi började med att ta bussen från Abbingdon in till Oxford eftersom att skolan ligger i oxford medhanns vi bor i abbingdon. I vanliga fall tar det ungefär 30 minuter att åka in dit men idag tog det drygt 50 minuter + att  bussen var försenad 10 minuter. Därför var vi tvungna att ringa och säga att vi skulle bli ett par minuter sena. Väl på plats började vi har mer som riktigt  lektioner och vi fick även en engelsk bok som vi ska ha under de här 2 veckorna. Dagens lektioner handlade om att vi skulle lära oss olika djud på olika bokstäver och lära oss att se på ett tecken hur det skulle uttalas. Med tecken menar jag såna som finns i ordböcker och så. Vi fick även sätta ihop ett litet företag i grupp och sen förklara om det och berätta varför vi var bäst på det vi gjorde inom det företaget och så . väldigt roligt faktiskt !

 Vid kl 3 besökte vi ett väldigt stort museum mitt i Oxford. Där fick vi i uppgift att gå runt och titta på allt som fanns men även att välja en sak och skriva en liten kort text om den som vi ska pressentera i morgon. Jag och Julia valde att  skriva lite om Buddha eftersom att vi ansåg det vara ganska lätt men fortfarande intressant.

 Så såg våran dag ut idag och i morgon väntar något väldigt teknologiskt då vi ska ut och titta på ett av saabs företag här i England, vi ska nämligen titta på obemannade ubåtar och se hur dom tillverkas och hur dom fungerar och så, ska bli toppen !

Mer om det får ni läsa i morgon kväll när jag har tagit mig tid och skrivit ner allt.


Dag 2

Den här dagen kommer jag inte kunna förklara lika mycket om eftersom att jag helt ärligt inte kommer ihåg så mycket av den. Men jag ska göra mitt bästa så ni kan läsa lite om vad jag gjorde i alla fall.

När vi vaknade efter våran första natt i England så var vi alla extremt trötta vi kände oss helt fysiskt utmattade men såg ändå till att försöka vara trevliga emot familjen och sådär eftersom att det är väldigt viktigt i England att vara just artig.  Vi fick även våran första lunch låda vilket jag tror var för alla en väldigt stor besvikelse. Vi i Sverige är ju nämligen inte vana vid att äta en massa chipps, godis och en macka med vittbröd till mat och sen äta igen kl 7 ungefär. Jag kan lova er, man blir hungrig!

Vi hade även våran första lektion, där fick vi bland annat göra ett test så att dom vet vilken grupp man ska bli placerad i nästa vecka då vi ska börja läsa med internationella grupper.Det kommer bland annat vara människor från , Spanien, frankrike och liknande. Vi fick även träffa en utav våra lärare och även en kvinna som berättade om lokalen vi kommer att använda som skola. Det var tydligen ett judiskt center som de använder, så på grund utav deras religion kunde vi inte ta med maten in i klassrummet  för den behövde välsignas och lite sånt, men vill ni veta mer om det så säg bara till så fixar jag en förklaring på det. Efter det så

Hade vi ett par andra övningar där man skulle prata lite själv med Simon och så för att visa vilken nivå man låg på. Efter att ha haft lektioner från 10-3  så hade vi fri tid att spendera. Vi tillbringade tiden i Oxford och gick bland annat in på en affär som heter Primark och det är ungefär som Hm hemma i sverige fast det är tusen gången billigare! Jag köpte bland annat ett par solglasögon för 1 pund. Liksom 1 pund för ett par snygga glasögon, vad är det för pengar egentligen? Sebastian köpte även ett par helt okej skor för 3 pund, helt sjukt billigt !Så den affären kommer vi säkerligen besöka flera gånger, var så säker.

Kvällen avslutades sedan med att vi gick till en stor park i abbingdon  där vi gjorde ett par olika gupp lekar på engelska, rätt kul faktiskt. Och kan även tillägga att vi van allt.


Dag 1 start

hej jag har fått en förfrågan om jag inte kunde skriva lite om vad som händer i england så jag tänkte varför inte använda en gammal blogg som jag har ligger bara för tillfället, försökte ändra designen för en tid sen men gick inget vidare så bortse från det och läs vad som försigår här i england i stället.DAG 1

Första dagen började med att vi möttes på stationen för att glida vidare till köping och senare till västerås. Självklart var det jobbigt att säga hej då till folk på stationen och mamma var lite rörd och så. Men det gick ganska bra ändå när man fick krama om alla och säga hej då och sådär. Väl på bussen såg vi arboga glida ut ur syne och nu hade våran resa mot England. Man märkte ganska enkelt att alla var en aning nervösa men inte så farligt, utan de flesta var väldigt förväntningsfulla och det skojades friskt om vem som skulle ha finast värdfamilj och hur husen skulle se ut. Väl framme i Stockholm började alla packa av sina saker och vi började röra oss in på själva arlanda om man du kan säga så. Där inne prövade jag på något jag aldrig tidigare gjort, nämligen att hämta ut biljetten i en dator så man slipper stå i den jättelånga kön dör de flesta andra står. Smidig och bra uppfinning måste jag säga!.

Efter att vi lämnat in våra väskor så hände väll inget speciellt förutom att jag var tvungen att springa runt halva arlanda för att hitta en adapter till min laddare så jag kan ladda datorn, mobil etc.

När vi väl sitter på planet och så känns allt faktiskt väldigt bra och alla är väldigt förväntningsfulla över vad som komma skall. Så själva resan kan man väll inte säga mer om än att vi fick en ganska taskig macka till mat och att det är sjukt roligt att flyga och längtar redan tills det blir igen. (om ett par veckor då jag beger mig till cypern)

När vi väl landade i heathrow var det väldigt skönt att sträcka på benen och alla gillade att vara framme, i alla fall var det så det såg ut och verkade på folks ansiktsutryck. Efter att ha väntat på våra väskor en liten stund skyndade vi oss till platsen där vi skulle möte STS personalen och där möttes vi av 2 trevliga och ganska unga tjejer som visade oss till bussen som skulle ta oss till abbingdon. Väl framme i abbingdon öste regnet ner och alla vart på ganska dåligt humör när buss chauffören började ställa ut våra väskor i regnet. Men tillslut så insåg han att det faktiskt öste ner vatten från himlen så då lyckades han ställa in dom igen. Efter ca 15 minuters väntande hämtade våran värdfamilj upp oss från bussen, ”olyckligtvis” hade de en sportbil så jag och Mike fick åka ett par gånger fram och tillbaka för att få hem alla resväskor från bussen. Men det var riktigt bra för då lärde jag känna honom lite mer och så. Senare på kvällen berättade vi lite om oss själva och avnjöt sedan ett par hamburgare hemma hos värdfamiljen. (fam. Bloomfield)


RSS 2.0