Dag 5

Sjukt slitna som vanligt och om inte mer idag eftersom att vi valde att gå upp tidigare så vi skulle hinna till skolan. Det känns som att en timmes skillnad med tid och sådär känns som att det blir stor förändring med sömnen fast det egentligen inte påverkar det ett smack. Men har i alla fall kommit på att jag ska försöka skriva på dagen eller i alla fall innan det är dags att gå och lägga sig eftersom att det är ganska jobbigt att sitta i mörkret och skriva medhanns Tom och Henke ligger och snarkar i takt.

Dagen idag har som vanligt bestått av lektioner. Idag hade vi lektioner från 9 till ungefär 3. Vi blev bland annat uppdelade i grupper och fick som uppgift att göra en egen rapplåt på engelska. Det gick faktiskt förvånansvärt bra tycker jag. Vi lyckades få ihop en riktigt bra text med ungefär 30 rader eller så. Bra jobbat team Mattias!

Efter lektionerna begav vi oss christ church university för att titta på en av Oxfords absolut största universitet. Man skulle kunna jämföra det med slottet i Harry Potter. Men i själva verket har det ingen koppling alls till filmen utan det finns ett annat universitet i Oxford som man faktiskt har använd till vissa delar utav Harry Potter.Eftersom att vi inte lyckades få tag på någon Guide till rundturen så fick våran engelska lärare Sofia rycka in, och jag måste faktiskt säga att hon gjorde ett väldig bra jobb!

I bakgrunden kan ni se innegården utav skolan.

 
Matsalen på skolan.


Bild tagen innifrån det innre området.

Skolan är byggd på ett sånt sätt att du som elev ska kunna gömma dig och känna dig trygg inne på själva uteplatserna. Anledningen till det är att för länge sedan när skolan först öppnande tror jag det var så vart det gräl med människorna i området och vid ett tillfälle dödades det till och med några elever. Så därför är skolan bygd på det här sättet att den kan skydda sina elever som är på insidan väldigt bra. Nästan som en borg skulle man kunna säga.

Efter det tillbringade vi ett par timmar i Oxford center men var riktigt besviken när jag skulle beställa en milkshake med vanlig naturell vanlig smak, en helt vanlig en liksom utan lull lull. Grejen är att killen i kassan säger att de inte serverar milkshake med den smaken utan bara med choklad och jordgubb och massa skit. Shame on MC !

Kvällen tillbringades senare i Albert park där vi  hade lite frågesport och sådär. Väldigt roligt faktiskt hade vi. Men det roligaste men ändå tråkiga var när vi skulle gå hem från parken. Jag, Tom och Henke satte oss i en riktigt mörk buske för att skrämma Niklas och lite folk som kom gående på vägen. När dom är precis bredvid oss så hoppar vi fram ur buskarna och slänger oss mot dom och skriker allt vad vi kan. Självklart blev de riktigt rädda eftersom att de inte hade en aning om att vi var där. Men det roliga var att Nicklas reagerade riktigt snabbt på att vi flög ur buskarna så han slängde upp en rak höger mot de som han trodde var ett rån eller nått. Hans hand träffade ganska hårt tom rakt i ansiktet. Tom fick väldigt svårt att prata och mumlade bara en massa när vi gick hem, tror det var väldigt länge sedan jag skrattade så mycket!, Visst det var inte snällt av oss att skratta eftersom att tom fick väldigt ont och knappt kunde öppna munnen. Men det lät och såg så extremt roligt ut så det var svårt att hålla sig.

Men får verkligen hoppas att Tom mår bättre i morgon och att han kan prata normalt också!!:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0